NİĞDE / MERKEZ - Bağlama Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz resmi kayıtların incelenmesi ve köy büyüklerinden edinilen bilgilere göre 1954 yılında birinci sınıfa ilk kaydını yapmış ve eğitim-öğretime 1957 de açılmıştır. Okulumuzun açılışında emeği geçen Niğde Valisi Sayın Hilmi İNANÇ ile köy muhtarı, halk arasında Topal Hacı namıyla anılan Hacı Mehmet KARAKUZU ve köy halkı açılış töreni yapmışlardır. Okulumuz üç dershane ve bir öğretmen odası olarak hizmete girmiştir. Öğretmen sayısı birdir. Öğretmenin adı Eğitmen Muhittin DAVARCI idi. Öğrenci sayısı 39 erkek 8 kız toplam 47 idi. Öğretim şekli normal birleştirilmiş sınıftı. Okulumuz ilk mezununu 8 öğrenci ile 13.05.1960 'da vermiştir. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerden orta, yüksek okullara giden öğrenciler yok denecek kadar azdır.

Yıllar geçtikçe okulumuzun öğrenci ve öğretmen sayılarında büyük artışlar görülmektedir. Çevre köy ve kasaba okullarına kıyasla okulumuz öğretmen ve öğrenci sayısı bakımından kalabalık bir kadroya sahiptir. Kasabamızda 1987 eğitim-öğretim yılında Ortaokul açıldı. Öğrencilerimiz bu okula devam etmişlerdir. 1998 Yılında da İlköğretim statüsüne geçen okulumuz 2011 yılından itibaren okulların dönüşümü ile ortaokul olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Yayın: 26.09.2020 - Güncelleme: 23.12.2021 10:40 - Görüntülenme: 330